Muziekkorps Euphonia  Wij maken muziek 
 

PIMM orkest

Plezier in samen muziek maken!
Op 14 mei is in Geldrop het PiMM!-orkest van start gegaan, een spannend muzikaal avontuur voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, georganiseerd door Euphonia en Geldrops Muziekcorps in samenwerking met Kunstkwartier.
Zeventien jonge muzikanten zijn op de Dommeldalschool in Geldrop met de lessen begonnen. Er wordt gespeeld op trompet, klarinet, saxofoon, trom en djembé. Op 2 juli is er het eerste optreden voor ouders en klasgenoten.
Na de zomervakantie bestaat de mogelijkheid om verder te gaan met muzieklessen.
Zonder muzikale ervaring een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. We doen het al met veel succes voor volwassenen (Nij Talint Orkest). PiMM-orkest is ons antwoord op de vraag of dat ook mogelijk is voor de jeugd.
PiMM! is een nieuwe en uitdagende methode voor kinderen vanaf acht jaar. In het PiMM!-orkest leren de kinderen onder deskundige begeleiding noten spelen en lezen, leren ze verschillende ritmes spelen en spelen ze samen. De aansprekende online instructies, meespeeltracks en te gekke YouTubes maken het voor de jeugd extra aantrekkelijk.Map