Muziekkorps Euphonia
webmastertheo@muziekkorpseuphonia.nl
Blaaskapel de Vlerken

Blaaskapel “de Vlerken” zoekt muzikanten

Blaaskapel de Vlerken, onderdeel van Muziekkorps Euphonia is op zoek naar gevorderde muzikanten die graag spelen in een orkest met een uitgebreid repertoire. Naast Egerländer en Oberkrainer muziek zoekt “de Vlerken” mensen die een aanvulling kunnen vormen voor het spelen van moderner repertoire en dansbare muziek. Speel je bas/ basgitaar, trombone, tenor-hoorn/bariton, bugel, trompet of saxofoon, laat dan wat van je horen.

Blaaskapel de Vlerken werd in 1961 opgericht door Albert van de Hurk en is na ruim 50 jaar nog steeds actief als onderdeel van Muziekkorps Euphonia in Geldrop. De naam “de Vlerken” is afgeleid van de naam van  erelid en voormalig secretaris-penningmeester de heer H.van Vlerken.

Wat eens begon als “boerenkapel” is uitgegroeid naar een volwaardige blaaskapel die altijd graag  zijn steentje bijdraagt bij festiviteiten en optredens in Geldrop en omstreken.

Daarvoor werd de kapel in 1991 gehuldigd voor het 25 jaar hofkapel zijn bij de WKJB (Werkgroep Kinder,jeugd en bejaarden). Ook kreeg de kapel van de gemeente Geldrop de prestatiepenning toegekend. Op dit moment staat “de Vlerken” onder leiding van Peter v.d. Sande en repeteert op de maandagavond in gemeenschapshuis Zesgehuchten. Het repertoire bestaat onder andere uit muziek van Bert Kampfaert, James last, Ernst Mosch, Egerlander en Bigband muziek. Maar ook nummers van Jan Smit en Frans Bauer staan op de lessenaar.

Peter: Het is een leuke club mensen onder elkaar die houden van gezelligheid, maar muzikaliteit staat voor alle leden voorop. We zouden graag meer modernere muziek maken, maar met de huidige bezetting is dat maar beperkt mogelijk. We missen een goeie bas of basgitaar, trombone, tenor-hoorn/bariton, saxofoon, trompet en/of bugelspelers, om een mooie balans te krijgen in de groep.

Peter: Voorheen was het een goed gebruik om leden te werven vanuit de eigen fanfare van Muziekkorps Euphonia voor de blaaskapel, maar daar gaat nu verandering in komen.

Dus, iedereen die graag gevarieerd muziek wil maken nodigen we graag uit om eens kennis te komen maken tijdens de repetities van de kapel op maandagavond.

Als je besluit om bij blaaskapel “de Vlerken” ( niet de fanfare) te komen spelen wordt je automatisch lid van Muziekkorps Euphonia, betaal je contributie en kun je mee doen aan alle activiteiten die voor het totale muziekkorps worden georganiseerd. wel belangrijk voor ons om te weten is of je een gevorderde of beginnende muziekant bent, in bezit bent van muziekdiploma's en of je in bezit bent van een eigen instrument.

Wil je muziek gaan maken bij blaaskapel de Vlerken geef je dan op met het contactformulier of neem contact op met Peter van de Sande, telefoon 040-2853863. Of kom tijdens de repetitie op maandagavond langs in gemeenschapshuis Zesgehuchten Papenvoort 1 Geldrop.

De kapel repeteert van 20.00 tot 22.00 uur.

Secretariaat Muziekkorps Euphonia: postbus 64

5660 AB Geldrop

secretaris@muziekkorpseuphonia.nl

 

Terug