Muziekkorps Euphonia
webmastertheo@muziekkorpseuphonia.nl

Agenda 2018/2019  

 

12 januari 2019

Champagneconcert

gemeenschapshuis zesgehuchten Papenvoort 1 Geldrop

aanvang 20.00 uur

Muziekkorps Euphonia 70 jaar

 

Op zaterdag 12 januari a.s. start Muziekkorps Euphonia het jubileumjaar 2019 met een spetterend champagneconcert. Dit jaar bestaat het fanfareorkest 70 jaar en de percussiegroep evenals blaaskapel “de vlerken” 60 jaar. Het Fanfareorkest en de Percusiegroep, zijn vanaf 20.00 uur te beluisteren in de Zaal van Gemeenschapshuis Zesgehuchten, Papenvoort 1 Geldrop. Muziekkorps Euphonia nodigt alle leden, oud leden, familie, sponsors, supporters en muziekkliefhebbers uit om samen het glas te heffen op het begin van dit jubileumjaar.

Oprichting:

Volgens de inscriptie op het verenigingsvaandel zag het muziekkorps op 15 Augustus 1949 officieel het levenslicht. Bij de toenmalige wijkvereniging van Zesgehuchten “Zesgehuchten Vooruit” bestond grote behoefte aan een eigen muziekvereniging. Weliswaar kon bij vele gelegenheden een beroep worden gedaan op medewerking van bevriende muziekkorpsen, maar bijvoorbeeld bij nationale feesten was dat niet mogelijk. Ook bij het grote aantal kerkelijke feesten –jubilea van Pastoor van Hooff- werd een eigen muziekkorps node gemist. Vandaar dat na een lange periode van voorbereiding werd overgegaan tot de oprichting van een fanfare.

Deze fanfare kreeg de naam “Euphonia”. Dat de fanfare en 10 jaar later de daaraan toegevoegde slagwerkgroep en blaaskapel haar naam “welluidend” in deze zeventig jaar alle eer heeft aangedaan moge duidelijk zijn.

 

Jubilarissen:

Tijdens het nieuwjaarsconcert worden de jubilarissen van dit jaar in het zonnetje gezet voor hun trouwe lidmaatschap van Euphonia. Er zijn 2 leden die een uitzonderlijke staat van dienst hebben bij Muziekkorps Euphona. De heren Tinie Vermeulen en Tjeu Klomp zijn al vanaf de oprichting in 1949 lid van het fanfareorkest en later ook van blaaskapel de Vlerken. In deze 70 jaar hebben beide heren zich ingezet in tal van commissies en werkgroepen. Tinie verzorgd op dit moment de keuken tijdens de repetities en Tjeu is nog steeds actief als beheerder van de blaasinstrumenten. Ondanks hun gevorderde leeftijd blazen ze nog steeds hun beste partij mee met het orkest en de vlerken. Gefeliciteerd met dit Platina jubileum!!

Tevens kunnen 3 andere jubilarissen gefeliciteerd worden voor zilver en brons.

Jef van Stratum en Els Donkers zijn beide 25 jaar als muzikant actief voor de vereniging.

Thijs de Laat speelt zijn trompet Inmiddels ook al 12,5 jaar bij Euphonia

We nodigen familie, vrienden en bekenden van deze 5 jubilarissen uit om hen te komen feliciteren met de prestaties die zij de afgelopen jaren hebben geleverd als muzikant van Euphonia.

 

Reünie:

Muziekkorps Euphonia doet een oproep aan alle muzikanten die in de afgelopen 70 jaar lid zijn geweest van de fanfare, percussiegroep of blaaskapel om samen met de huidige leden het nieuwe jaar in te luiden. Wij verzoeken de oud leden om een half uur voor aanvang van het concert aanwezig te zijn voor deze reünie. Het zou fijn zijn U allen weer eens te ontmoeten de (sterke) verhalen uit de geschiedenis van Euphonia weer eens door te nemen onder het genot van een goed glas.

Activiteiten jubileumjaar:

Naast het champagneconcert zullen er dit jaar tal van activiteiten plaats vinden om dit jubileumjaar luister bij te zetten. Volg a.u.b. Muziekkorps Euphonia op social-media, www.muziekkorpseuphonia.nl, www.facebook.com/muziekkorps.euphonia en in de pers om op de hoogte te blijven van de concerten en andere evenementen die dit jaar plaats gaan vinden.

Programma Concert:

Percussiegroep

De percussiegroep o.l.v. Theo Peeters begint het concert en neemt U mee in de geschiedenis van drumband naar percussiegroep. In de afgelopen 60 jaar is er op slagwerkgebied veel veranderd, zowel instrumentaal als muzikaal. Van straatmars tot concertwerk, van kleine trom tot instrumenten als bongo, timbale en djembé.  Al trommelend door de tijd belanden we in een sprookje en eindigen in een oorverdovende oceaan van slagwerk.

Traditiegetrouw zullen in de pauze van dit concert de “Drie Koningen” hun lied weer zingen en daarna rondgaan met hun bussen. De opbrengst van dit driekoningen-zingen is voor de missie van de Zesgehuchtense missionaris Pater Willem Kerkhof.

Fanfare

Het fanfareorkest van Euphonia gaat na de pauze onder leiding van Bas Clabbers beginnen aan een concert waar U als toehoorder zeker van zult genieten. Zij spelen muziek uit diverse oude en recente musicals en films. Wat te denken van Jesus Crist Superstar, Crease en Mamma Mia. Of The Beatles in concert. John Lennon en Paul McCarthy, een arrangement van willy Hautvast. Medley van een aantal bekende Beatles songs waaronder; Michelle, Tiket to ride, Yesterday, Ob la di Ob la da. 38 keer in de Top2000, op 1982 begonnen met Hello Goodbye, hoogste notering op nummer 53 Let it be. Laat U meeslepen door alle bekende melodieën die voorbijkomen.

 

Na afloop van het concert is er nog ruim de tijd om na te borrelen met de jubilarissen, leden en oud leden van muziekkorps Euphonia.

 

Tot ziens op 12 januari

Gemeenschapshuis zesgehuchten

Papenvoort 1 Geldrop

Aanvang 20.00 uur

Toegang gratis.